Update vanaf de bouwplaats Newtonpark

29 november '23

Op de bouwplaats van Newtonpark wordt er hard gewerkt. Ondanks het natte weer kan er nog goed doorgewerkt worden. Voor een aantal kopers wordt de laatste maand van 2023 extra feestelijk met de sleutel van hun nieuwe droomwoning. Benieuwd naar de voortgang? Je leest het hier.

Voortgang bouwwerkzaamheden

Op dit moment wordt er flink doorgewerkt op de bouwplaats. Het eerste deel van de steiger aan de Hengelosestraat is inmiddels verwijderd, waardoor het eindresultaat nu zichtbaar wordt. Binnenkort volgt ook het tweede deel van de steiger. Ondanks het natte weer wordt er druk gewerkt aan de bestrating van parkeerplaatsen en het aanleggen van de tuinen, wat al tot mooie resultaten heeft geleid.

Oplevering 1e fase woningen

De aannemer is verheugd te kunnen melden dat ze vóór de kerst bouwnummer 75 tot en met 94 gaan opleveren. Bij deze woningen worden de puntjes nu nog op de 'i' gezet. De aannemer is erg tevreden met het resultaat. De woningen aan de Hengelosestraat worden naar verwachting begin maart opgeleverd. Dit is uiteraard nog even onder voorbehoud.

Zodra de steiger is verwijderd (van het laatste blok) kunnen de nutsvoorzieningen worden ingevoerd. Hierin is de aannemer afhankelijk van de planningen van betrokken partijen. Het streven is dit proces zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Daarnaast worden de woningen verder afgewerkt en wordt er gestart met het inregelen van de warmtepompen en overige installaties.

Start bouw 2e fase woningen

De aannemer is gestart met de bouw van de laatste 25 woningen van het project Newtonpark. Op het moment zijn ze de bronnen voor de bodemwarmtepompen aan het boren. Vervolgens worden de bouwblokken uitgegraven en kunnen ze starten met het heiwerk. Net als in fase 1 maken ze voor een deel gebruik van geprefabriceerde heipalen. Daarna leggen ze de fundering en gaan ze de gevels monteren.

Ook wonen in Newtonpark?

Dat kan! Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Misschien start jij het nieuwe jaar wel in een gloednieuwe woning. Ga naar het woningaanbod en vraag direct een optie aan. 

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod