Fietsen is gezond, leuk en je wordt ook nog eens beloond!

28 maart '22

Enschede is een echte fietsstad, die uitgeroepen is tot beste Grote Fietsgemeente 2020 van Nederland. Als je straks je nieuwbouwwoning hebt gekocht dan is het prettig als je zo in het centrum bent! De ligging van Newtonpark is ideaal. Het stadshart van Enschede is dicht bij en ook de natuur is niet ver te zoeken. En fietsen wordt in Enschede alleen maar leuker! Of je nu naar school, het werk of het centrum gaat, op de fiets ben je actief en gezond bezig en wordt ook nog eens beloond!

image alt

Waardebonnen of een gratis kop koffie met de fietsapp

Om Enschedeërs zo vaak mogelijk de fiets te laten pakken, is er een speciale fietsapp ontwikkeld. Al je inspanning wordt beloond. Met de Enschede Fietst-app spaar je punten voor elke fietsrit. De punten wissel je in voor beloningen bij lokale ondernemers in Enschede. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis kop koffie scoren, een waardebon ontvangen voor sportkleding of een kortingsticket voor een uitje. Voor elke kilometer die je fietst, ontvang je een punt. In de app zie je direct het aantal punten verschijnen. Daag jezelf uit met een challenge en ontvang extra punten. Zo blijf je gemotiveerd! Leuk initiatief toch?

De voordelen van fietsen met kinderen

Even met de fiets naar het centrum voor een boodschap of met de fiets naar school. Dat fietsen gezond is, dat is je inmiddels wel bekend. Maar het heeft nog vele andere voordelen voor je kind.

Kende je deze feiten al?

  • Fietsen zorgt ervoor dat kinderen gelukkiger zijn, ze maken endorfine en serotonine aan, deze geven een geluksgevoel.
  • Fietsen versterkt de spieren van kinderen.
  • Fietsen zorgt ervoor dat het ademhalingsstelsel van kinderen beter functioneert.
  • Na een half uur fietsen hebben kinderen een 29% hogere toets-score.
  • Door te fietsen, verbetert de coördinatie en het evenwicht van kinderen.
  • Het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen groeit door kinderen te laten fietsen.
  • Door te fietsen hebben kinderen minder drang naar zoetigheden.
image alt

Ontdek Enschede en omstreken door de verschillende fietsroutes

Zin om een prachtige route te fietsen langs de mooiste plekjes rondom Enschede, Haaksbergen of de Duitse grens? Of pak je een bijzondere fietsroute met een stukje geschiedenis, waar je veel te weten komt over de gemeente Enschede? Via deze site vind je diverse fietsroutes. En voor de bikkels zitten er ook routes tussen van ongeveer 45 kilometer. Nu het volop lente is en het mooie weer zich aandient, is het optimaal genieten van zo'n fijne fietsroute. Pomp je banden op, neem wat te eten mee en geniet!

Meer nieuws lezen Nieuws
Ik heb een vraag Contact