Merry Christmas Enschede: hier haal je je kersthart op!

27 november '23

Nu de feestdagen voor de deur staan, bruist Enschede van (nog meer) gezelligheid en kerstactiviteiten. Wij houden ervan, jij ook? Ga lekker kerstinkopen doen, gewoon het sfeertje proeven of een glaasje glühwein drinken. We geven je graag de 10 leukste tips voor kerstmarkten- en activiteiten voor de ultieme kerstbeleving in en rondom Enschede!

1. Winter Wonderland

(Binnenstad)

Jingle Bells… Van 8 december tot en met 7 januari 2024 is er weer van alles te beleven in de binnenstad van Enschede tijdens Winter Wonderland. Haal de schaatsen maar weer uit de kast, want de ijsbaan op de Oude Markt is er gelukkig ook weer. De binnenstad is sfeervol verlicht, er zijn overal kerststalletjes en romantische verrassingen. Aanrader!

2. Willems Culturele Kerstmarkt

(Wenninkgaarde 40-42)

In december is er volop vertier rondom het Wilminktheater met intieme theatertentjes en kraampjes vol winterse versnaperingen en lokale snuisterijen. Van 13 tot en met 17 december om precies te zijn! Er worden korte optreden gegeven en mooie (kerst)verhalen verteld. Leuk voor jong en oud!

3. Enschede Lights Up

(Binnenstad)

Wil je Enschede eens op een andere manier zien? Tijdens Enschede Lights Up: Here and Now wordt de binnenstad op de mooist mogelijke manieren kerstig verlicht met een (gratis) spectaculaire lichtkunstroute. Van 14 tot en met 17 december zie je de stad in een totaal ander licht. Tijdens de route zie je ook verrassend straattheater, diverse kraampjes en een culturele kerstmarkt met kleine voorstellingen van het Wilminktheater. Zo kom je helemaal in de kerstsfeer.

4. The Christmas Night

(Wenninkgaarde 40-42)

Het muzikale hoogtepunt tijdens de kerstperiode is toch wel The Christmas Night, gepresenteerd door Frits Sissing. Van 14 tot en met 16 december worden bezoekers betoverd door de mooiste kerstoptredens in het Wilminktheater. Niet voor niets staat dit event ook wel bekend als ‘Night of the Proms van het Oosten’. Kerstige gospelnummers, poppy kerstsongs en klassieke stukken wisselen elkaar af, genieten!

5. Kerstmiddag Enschede Outdoor

(Oude Markt)

Als aftrap vlak voor de kerstdagen wordt deze gezellige kerstmiddag georganiseerd op 24 december in de binnenstad van Enschede. Een feestelijk outdoor programma op de Oude Markt van 13:00 - 19:00 uur. Ga lekker de kerst inluiden met leuke kersthits op de achtergrond en natuurlijk een lekker drankje in de hand.

Nieuwbouw Newtonpark

Merry Christmas

Nieuwbouw Newtonpark schaatsen
Nieuwbouw Newtonpark

ULTIEME KERSTBELEVINGEN IN EN RONDOM ENSCHEDE

6. Frozen Friday

(Colosseum 90)

Met deze kou is het natuurlijk hét moment om de ijsbaan op te gaan. En wat is dan nóg leuker: schaatsdisco. Beëindig je week in stijl en laat je dansmoves zien op heerlijke kersthits. En uiteraard is er discoverlichting! Een leuk uitje met het hele gezin en de perfecte manier om je weekend te beginnen. Elke vrijdag de hele maand december van 19:30 – 22:00 uur.

7. De Musical Dinnershow 2023

(Vliegveldweg 345)

Een luxe meergangendiner diner én een adembenemende 360 graden beleving: De musical Dinnershow in Vliegveld Twenthe. Wat wil je nog meer? Deze avond ga je terug naar de 19e eeuw en de wereld van Charles Dickens. Geniet samen met je collega's, familie of vrienden van 9 tot en met 30 december van het verhaal van 'A Christmas Carol' met originele kerstliedjes. Met 6 podia en meer dan 70 man cast weet je bijna niet waar je kijken moet. Vooral genieten!

8. Kerstcircus Enschede

(Volkspark)

Acts, foodtrucks, vermaak en een kinderboerderij: ook bij deze editie van 24 december tot en met 7 januari 2024 pakt het Kerstcircus Enschede weer flink uit. Het publiek wordt getrakteerd op een fantastische en flitsende voorstelling met de allerbeste nationale en internationale circusartiesten van dit moment. Hans Klok voegt er nog een bijzonder sausje aan toe. Dat belooft wat.

9. Christmas Fair Losser

(Centrum Losser)

Op 15 minuutjes rijden van Enschede vind je nóg een sfeervolle kerstmarkt op 17 december in Losser. Het centrum is die dag omgetoverd tot een sfeervol kerstlandschap met versierde kerstbomen, vuurkorven, lantaarns en sfeerverlichting. Bij circa 80 kramen kun je je kersthart ophalen en volop kerstartikelen kopen. Natuurlijk kun je ook genieten van een glaasje glühwein óf warme chocolademelk.

10. Kerstmarkt Diepenheim

(Diepenheim)


Je moet er wel even een half uurtje voor rijden maar het is de moeite waard! Zoek je de perfecte plek voor originele kerstcadeaus, spullen om je huis nog gezelliger te maken, lekkernijen en een compleet programma met muziek, theater en andere optredens? Op 11 december is er een sfeervolle kerstmarkt in Diepenheim. Óf maak een winterse Kastelenwandeling van 10 of 15 km. Onderweg hoor je midwinterhoornblazers voor extra sfeer.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod