Deze culinaire hotspots in Enschede mag jij niet missen!

2 oktober '23

Van zoete ontbijtjes tot uitgebreide 3-gangenmenu’s en om het af te sluiten een gezellige borrel: in Enschede kun je op ieder moment van de dag terecht als het gaat om eten en drinken. Vanaf Newtonpark sta je in no time in hartje centrum. Laat je verrassen door wat de stad je op horecagebied te bieden heeft en ontdek deze fijne hotspots!

Een goed begin, is het halve werk…

…en daarom mag je het ontbijt niet overslaan! Wil je een keer buiten de deur ontbijten? Dan zijn er een aantal plekken waar jij je dag goed van start kunt gaan.

Frank & Charlie

(Windbrugstraat 12)

Maak kennis met Frank en Charlie. Zij kleuren graag net even buiten de lijntjes, omdat ze willen verrassen. Ze gaan niet voor standaard smaakcombinaties, kopjes koffie, service of interieur. Zij maken het gewone, buitengewoon! Met kleur en plezier gaan ze net dat stapje verder. Ben je gek op speciale koffie, heerlijk eten en grenzeloze gastvrijheid, dan zit je bij Frank & Charlie helemaal goed.

Meisje

(Raadhuisstraat 23)

In hartje centrum vind je de gezellige en hippe horecagelegenheid Meisje die door crowdfunding tot stand is gekomen. Bij Meisje kun je al vanaf 8 uur terecht en dit is dus een ideale plek om te ontbijten. Heb je nog wat werk te doen? Kies een rustig plekje, bestel een overheerlijke koffie en klap de laptop open. Heb je haast? Dan kies je voor een broodje of koffie to-go. Zo kun je onderweg genieten van al het lekkers van Meisje.

Rosy's

(Van Loenshof 86)

Een gezellig en laagdrempelig koffiezaakje met goede koffie en een heerlijk ontbijt. De eigenaresse (Rosalie) kookt en bakt vol passie en liefde de meest heerlijke creaties voor je. En heb je na het ontbijt nog trek in wat lekkers? Neem dan zeker een kijkje in de bakkerskast. Hier vind je heerlijke lekkernijen! Loopt het water je al in de mond?

lunch

Dat breekt zo lekker de dag

Wil jij tussen de middag de stad in voor een lunch? Probeer dan eens één van de volgende hotspots uit!

ETN

(Haverstraatpassage 26)

Een paradijs voor vegans, maar ook voor alle andere mensen die van lekker eten houden! Je gelooft het bijna niet, maar alles op de kaart van ETN is 100% vegan. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken of er wel of geen dierlijke producten in de gerechten verwerkt zijn. Kies je één van de toppers van de kaart of ben je liever zelf helemaal in charge en stel je je eigen salade samen? Aan jou de keuze. Misschien heb je nog ruimte voor een stukje overheerlijke vegan taart en anders neem je gewoon wat punten mee naar huis. Daar zullen ze thuis ook blij mee zijn!

Bardot

(Langestraat 47C)

Bardot is gevestigd in hartje Enschede. Hier brengen ze Saint Tropez naar Twente. Heerlijk lunchen in een sfeervolle omgeving met als goed bewaard geheim een geweldig terras waar je je met een drankje in de zon aan de Franse Riviera waant. Frans-Mediterraans, maar dan wel op z’n Twents zeg maar: nuchter, gastvrij en waar goed ook echt goed is. Of je nou met familie, vrienden of zakenrelaties komt, hier is het altijd genieten

De Broodbode

(Haverstraatpassage 70)

De naam verraadt het eigenlijk al, bezorgen van belegde broodjes kunnen ze bij de Broodbode als de beste. Maar ga je liever even lekker buiten de deur lunchen dan kan dat ook. Ze hebben meerdere vestigingen in Enschede, je vindt er dus altijd wel 1 in de buurt. Bij de Broodbode hebben ze van het bakken hun passie gemaakt. Hier maken ze focaccia’s en ciabatta ’s op traditionele wijze en deze worden belegd met kakelverse ingrediënten. Homemade zit hier in het DNA. Er wordt bijna niets kant en klaar gehaald, want als je iets zelf maakt smaakt het beter.

Diner

Een (avond)vullend programma

Quality time met je partner? Even buiten de deur eten met het gezin of bijpraten met vrienden? Het avondeten is een ideaal moment om even de tijd voor elkaar te nemen. We hebben een aantal pareltjes voor je op een rij gezet.

Verso Cucina Italiana 'd Intenzo

(Deurningerstraat 11)

Heerlijk genieten van kwaliteit en ambiance, dat is waar Verso voor staat. Hier worden smaakvolle verfijnde gerechten gereserveerd en heerlijke wijnen geschonken. Verso is vooral ingericht met materialen en designs van Italiaanse ontwerpers. Als het weer het toelaat kun je ook eten in de bijna sprookjesachtige Italiaanse tuin. Dineren onder de prachtige druivenranken en genieten van een heerlijk glas wijn. Even weg uit de hectiek van de stad, maar er tegelijkertijd middenin zitten. Buon appetito!

Carlina’s Latin Cuisine

(Walstraat 69)

Wie van de internationale keuken houdt moet zeker een keer gaan eten bij Carlina’s Latin Cuisine. Hier kun je in een huiselijke sfeer genieten van het concept ‘de Culinaire Reis’. Je wordt meegenomen door verschillende landen in Latijns Amerika met elk hun eigen authentieke gerechten. Ieder gerecht heeft een eigen verhaal en dat krijg je ook uitgelegd aan tafel. Hier wordt eten bereid met liefde en zorg en dat proef je.

Twentsche Foodhal

(Hoge Bothofstraat 39A)

Als liefhebber van lekker eten en drinken kun je bij de Twentsche Foodhal terecht voor de lunch, borrel en diner. Bij de 8 keukens kun je genieten van smaakvol en kwalitatief hoogstaand eten zonder poeha. De ondernemers die hier gevestigd zijn verrassen je met betaalbare, laagdrempelige foodconcepten uit de hele wereld die bereid zijn met regionale en duurzame producten. De Twentsche Foodhal is een belevenis voor het hele gezin. Er wordt namelijk in de keuken ook rekening gehouden met de kleine smulapen. En vervelen is er niet bij, want er is genoeg speelgelegenheid binnen en buiten.

Borrel

Nog één borrel, om het af te leren

De start van je weekend, of juist de dag afsluiten? Een borrel is altijd een goed idee. Er zijn verschillende plekken in het centrum te vinden waar je goed met elkaar kunt proosten.

Bruut

(Noorderhagen 42)

Al bij binnenkomst voel je het; dit is anders. Bistro, wijnbar en restaurant Bruut is uniek en vernieuwend. Je kunt hier heerlijk genieten van klassieke gerechten in een BRUUT jasje in de bistro en loungen in de sfeervolle wijnbar. Hier word je culinair verrast. Voor een high wine of een lekkere borrel samen met een goed gezelschap, kun je hier ook terecht. En bij mooi weer neem je plaats op het dakterras en geniet je van een indrukwekkende zonsondergang aan de skyline van Enschede. Proost!

Sam Sam

(Oude Markt 15)

Genieten, dat is het motto van Sam Sam. Of je dat nu alleen doet, met je vrienden of met familie. Als jij geniet, dan genieten zij ook. Hun missie is pas geslaagd als jij met een goed gevoel naar huis gaat. Sam Sam heeft een uitgebreide borrelkaart. En wil je wat lekkers knabbelen, dan is er keuze genoeg; van worst en kaas, bitterballen en warm plukbrood tot kaasloempiaatjes en de bekende Sam Sam nacho’s. En dit alles op de Oude Markt, met uitzicht op de kerk en het terras in de zon.

Fellini

(Bolwerkstraat 2)

Bar, club, café, restaurant, lunchroom en ook nog een terras. Fellini is een horecazaak in de breedste zin van het woord. Bezieling, passie, hartstocht en een Italiaans familiegevoel, in Fellini komt alles samen. Hier stap je letterlijk binnen in het goede leven. Heb je zin in een lekkere cocktail, bubbels of een biertje? Dan zit je hier helemaal goed! En met een beetje mazzel kun je nog een ticket bemachtigen voor één van de toffe party’s die Fellini regelmatig organiseert. Zeker een bezoekje waard dus deze hippe trendy zaak in Enschede.

  Bekijk het laatste nieuws
  Contact