Bouw eerste fase koopwoningen feestelijk van start

16 mei '23

Onlangs is de bouw van de eerste fase van de koopwoningen in Newtonpark Enschede gestart. Deze fase omvat 29 koopwoningen. Een feestelijk moment dat werd gevierd met de toekomstige bewoners. Zij begroeven een tijdcapsule in de kruipruimte van hun eigen woningen. Dit deden zij onder toeziend oog van Rob Oude Bruinink van de gemeente Enschede en Hein Stooker, directeur bij Trebbe.

Op de plek waar vroeger het ROC van Twente stond, verrijst een nieuwe woonbuurt; Newtonpark. Hier komen 21 sociale huurwoningen voor De Woonplaats, 19 middenhuurwoningen die worden afgenomen door Newomij en 54 koopwoningen. De woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van DAAD architecten. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de directe omgeving, er is gekozen voor de jaren 50-stijl ook wel ‘Delftse School’ genoemd. De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en gasloos, krijgen een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en beschikken straks allemaal over energielabel A+++, een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast.

Newtonpark; Een fijne plek voor iedereen

Rob Oude Bruinink was namens de gemeente Enschede aanwezig om de start van de bouw te markeren: “Newtonpark wordt een buurt waar we met recht trots op kunnen zijn. Hier komen straks 94 nieuwe woningen, bestaande uit een mix van woningen in ieder segment. We willen als stad namelijk bouwen voor iedere Enschedeër. Twekkelerveld is voor veel Enschedeërs een fijne wijk om te wonen. Samen met Trebbe leveren we hiermee een mooie bijdrage aan de toekomst van Twekkelerveld.”

Hein Stooker directeur bij Trebbe: "Een duurzame, comfortabele woning in een groene omgeving met volop ruimte voor ontmoeting, dat is Newtonpark. Dat combineert met de ideale ligging nabij het centrum en het business & sciencepark maakt dat ik ervan overtuigd ben dat de toekomstige bewoners hier straks hun woongeluk vinden."

Een duurzaam huis in een duurzame omgeving

In Newtonpark is veel aandacht voor groen en rondom de woningen is volop ruimte voor een parkachtige setting. Het park krijgt een groene inrichting en looppaden en is vrij toegankelijk voor bewoners van de woningen in Newtonpark, maar ook de omwonenden in de wijk. Ook is er volop ruimte voor sociale interactie binnen Newtonpark, zo krijgt het park een ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin in het hart van de buurt. Een deel van de woningen in Newtonpark wordt gebouwd met Gezonde Woning KeurTM. Een onafhankelijk keurmerk dat woningen toetst op onder meer een gezonde binnenlucht en een gezond binnenklimaat.

Planning

Trebbe kocht de locatie van het voormalig ROC in 2020 aan. Begin dit jaar startte Trebbe de bouw van de sociale huurwoningen en de middenhuurwoningen, naar verwachting wordt de laatste woning van de eerste fase na de zomervakantie van 2023 opgeleverd. De bouw van de eerste 29 koopwoningen is nu gestart, naar verwachting wordt deze fase begin 2024 opgeleverd. Inmiddels is de verkoop van de laatste fase koopwoningen gestart.

Bekijk actueel aanbod
  Contact
  Actueel aanbod