Voorzieningen naast de deur

In Newtonpark woon je nieuw, maar lift je gewoon mee op bestaande voorzieningen. Handig! Wat je óók nodig hebt, het is in de buurt. Van basisschool tot supermarkt, langer dan een paar minuten wandelen is het niet. Je loopt straks ook zo met je hond of kind(eren) het tegenovergelegen Abraham Ledeboerpark in.

Scholen en kinderopvang

Kinderopvang en basisscholen zijn volop aanwezig in Enschede. Direct naast de nieuwe woonwijk Newtonpark vind je de openbare basisschool Twekkelerveld. Eén straat verder is een katholieke basisschool en Dalton onderwijs De Zevenster te vinden. Kinderen tot 12 jaar kunnen dus veilig en heel dichtbij naar school. Op verschillende plekken in de wijk zijn kinderopvanglocaties te vinden, je bent in no-time na je werk thuis met de kinderen. Zijn er oudere kinderen in het gezin? Dan biedt Enschede voldoende mogelijkheden om op elk niveau middelbaar onderwijs te volgen. Ook hoger onderwijs en een universiteit zijn in de stad te vinden. Allemaal op fietsafstand.

Stadspark of buurtpark

Aan de noordkant van Newtonpark ligt het stadspark Abraham Ledeboer. Op loopafstand kun je genieten van groen, een hondenroute en een heemtuin. Een park om te wandelen, hard te lopen of gewoon lekker te ontspannen met familie en vrienden. Rondom de woningen van Newtonpark wordt een buurtpark aangelegd en biedt ruimte aan groen, ontspanning en ontmoeting.

Supermarkt en winkels

Een winkelcentrum is te vinden in de wijk, hier kun je al je dagelijkse boodschappen doen. Wil je uitgebreider shoppen, het stadscentrum van Enschede is vlakbij. Pak de fiets en je bent er zo.

Wanneer start de verkoop? Planning
Meer over de stad Enschede